Replatforming advies; welke e-commerce platforms zijn er?

Wanneer je een eigen webshop hebt, dan is een goed platform natuurlijk een vereiste! Je wil zorgen dat jouw klanten online gemakkelijk een aankoop kunnen doen en dat de interne processen succesvol verlopen. Waarom is replatforming noodzakelijk? Beter gezegd, wat is replatforming eigenlijk en welke platforms zijn er?

Wil jij graag replatforming advies van een expert die alles weet over de e-commerce platforms? Bij Legacy.nu bieden zij hulp die jij nodig hebt bij alles rondom platforms en e-commerce!

Wat is replatforming?

Replatforming wil zeggen dat je de huidige applicaties vervangt door nieuwe platformen. Op deze manier kun jij met de webshop gebruik maken van nieuwe technieken en schaalbaarheid.

Bij replatforming is het zo dat je diverse veranderingen kunt ondergaan. Het is mogelijk dat je een upgrade van de CMS kan doorstaan, maar ook een nieuwe versie van de programmeertaal of framework van kiezen. Ook kun je bij replatforming kiezen voor een vernieuwde CRM of ERP. Dit alles geeft je de mogelijkheden om nieuwe technologische snufjes te gebruiken, te gaan voor betere prestaties en te kiezen voor efficiëntie.

Het is natuurlijk wel erg belangrijk dat deze processen in goede banen worden geleidt. Wanneer er iets misloopt, kan dit drastische gevolgen hebben voor de omzet. Het is daarom belangrijk om een goed doordacht plan te hebben voor jouw replatforming. Hiervoor kun je replatforming advies aanvragen bij Legacy.nu. Door de ervaring en tools weet Legacy.nu precies waar op gelet moet worden om frustraties en tegenslagen te voorkomen.

Waarom kiezen voor replatforming?

Door te kiezen voor replatforming weet je zeker dat jouw webshop klaar is voor een nieuwe toekomst! Je kunt zo kiezen voor een nieuw ontwerp, waarbij je zorgt voor een betere ervaring bij de klanten door snellere laadtijden. Er zijn verschillende signalen die je kunt opvangen waarbij je na moet denken aan replatforming.

Het kan zo zijn dat de software, de programmeertaal of het platform het einde van de levenscyclus heeft bereikt. Wil jij toch graag dat de website goed blijft presteren, dan is een upgrade noodzakelijk. Je bent hierbij niet de enige; ongeveer tweederde van alle bedrijven gebruikt technologie waarvan de levenscyclus is afgelopen.

Het kan ook zijn dat jouw webshop groeit en groeit, maar dat het huidige IT-landschap deze groei niet meer aan kan. Als je tegen de grenzen van de software aanloopt omdat je meer wilt bereiken dan dat mogelijk is, dan is het belangrijk om een ander platform te kiezen. Anders zal de groei stagneren of zelfs afnemen. Ook bestaat er de mogelijkheid dat dit leidt tot het overschrijden van de wet- en regelgeving. Door een upgrade te nemen op de software kun je gaan voor verdere groei en ontwikkeling van de webshop.

Ook kunnen er technische signalen opspelen die er op wijzen dat de webshop aan vernieuwing toe is. Wanneer het langer duurt dan 3 seconden voordat de website geladen is, dan verlaten vele bezoekers de pagina. Dit wijst er ook op dat het platform een upgrade nodig heeft.

Gelukkig zijn er diverse platforms met verschillende mogelijkheden waaruit jij kan kiezen voor de webshop! Heb jij replatforming advies nodig, neem dan contact op met Legacy.nu.

Welke platforms zijn er voor e-commerce?

Ieder e-commerce platform heeft bepaalde eigenschappen, zo dus ook voor- en nadelen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de functionaliteiten en schaalbaarheid. Het is om deze reden erg belangrijk om de platforms met elkaar te vergelijken en goed onderzoek te doen.

Shopware wordt standaard geleverd met enkele gave functionaliteiten, dit zorgt ervoor dat het een erg populair platform is. Je kunt hierbij bijvoorbeeld meerdere shops onder één dak beheren, waarbij je gebruik maakt van een uitgebreide CMS. Daarbij is er een hoge mate van schaalbaarheid, met een eenvoudig product- en catalogusbeheer. In de opzetfase brengt dit platform wel complexiteit met zich mee en heb je wel een serieuze hosting nodig, wat extra kosten meebrengt.

PrestaShop is erg gebruiksvriendelijk, ook als je nog nooit met CMS hebt gewerkt. Je hebt snel door hoe je zelf je eigen webshop kan bouwen. Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende templates, plugins en functionaliteiten, vaak wel tegen extra betaling.

Shopify is zeer geschikt als beginnende eigenaar van een webshop, je kunt namelijk eenvoudig een website maken, compleet uitgewerkt in jouw eigen stijl. Wel zijn er enkele extra functionaliteiten waarvoor je moet bij betalen.

Lightspeed heeft een erg handige import-tool voor het inladen van producten. Hierbij kun je 100 varianten maken van producten, handig als je iets in verschillende kleuren aanbiedt! De app heeft 250 aanvullende functionaliteiten, waarbij je ook de mogelijkheid hebt voor zoekmachine optimalisatie. Wel is Lightspeed een van de duurdere platforms van Nederland, wat ook komt omdat je voor de extra opties meer betaald.

Zie jij door de bomen het bos niet meer door alle verschillende platforms en functionaliteiten? De experts van Legacy.nu kunnen jou helpen met replatforming advies en zorgen dat jouw website zonder problemen van platform wisselt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *