Eigenschappen van de hulst

De Ilix Meservae Heckenfee. Een kleine struik met glimmende, groene bladeren met rode besjes. Deze plant staat beter bekend als de hulst. De Illex Heckenfee, Ilex Heckenstar, Ilex Blue Maid, de Ilex Blue Prince en zo zijn er nog meer soorten die behoren tot de hulst.

De hulst kun je heel erg makkelijk herkennen aan de stekelige blaadjes en de besjes. Toch hebben niet alle planten deze besjes, het is namelijk zo dat een vrouwelijke plant een mannelijke bestuiver nodig heeft.

Naast deze eigenschappen van de hulst zijn er nog meer:

  • De plant heeft een dichte, groene dekking.
  • De plant draait bij aan de biodiversiteit.
  • De plant kan verschillende vormen aannemen.
  • Deze plant is een van de favorieten tijdens de kerstdagen.

De hulst heeft ieder jaar wel verzorging nodig. In de eerste groeijaren is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. Ook is dit van belang wanneer er langere tijd een droge periode is. Voordat de winter begint is het belangrijk om de plant mulch te geven. Dit beschermt de wortels tegen de kou. Ook kunstmest is belangrijk wanneer de plant net gepoot is. Wanneer je de plant optimaal wil laten groeien kun je dit ook jaarlijks één keer herhalen. De plant snoeien hoeft niet per se.

Wil jij de hulst aanschaffen of wil je nog meer advies over deze plant? Neem dan contact op met Haagplanten Heijnen. Zij hebben enorm veel kennis over deze plant en kunnen jou gegarandeerd verder helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *